website bouwen website maken Start

Geschiedenis

Na enkele jaren voorbereiding opende op 21 december 1998 Vlinderparadijs "Papiliorama" haar deuren. Met name de keuze van de locatie, grenzend aan een natuurgebied en het benodigde bestemmingsplan hebben destijds veel tijd gekost, voordat er gebouwd kon worden.


Helaas ontstonden er kort na de opening diverse problemen met de experimentele bouw. De materiaalkeuze en vorm van het gebouw leverden problemen op. Het gevolg was een jarenlange rechtszaak tegen aannemer (Nimberg te Havelte) en architect (Wouda en Van der Schaaf te Meppel), die na bijna 14 jaar, in januari 2013, uiteindelijk in het voordeel van het Vlinderparadijs werd uitgesproken.


In de loop van de tijd zijn er diverse plannen ontwikkeld voor de uitbreiding. Als eerste is begonnen met de wandeltuin. Voordat deze kon worden bezocht, moesten de planten eerst een stuk groeien. In de loop van 2014 kunnen de eerste bezoekers door deze tuin wandelen.


In 2005 is een klein gedeelte van de ketelruimte voor andere insekten ingericht. Dit mini-insectarium was een proef, om te kijken of andere insekten ook bij bezoekers zou aanslaan. Doordat dit het geval bleek, is het idee gekomen om een groot insectarium te gaan bouwen. Het bestemmingsplan is hiervoor in 2012 gereed gekomen, en naar verwachting zal in de loop van 2014/2015 begonnen worden met de bouw.

  

Terug

Vlinderparadijs "Papiliorama"

Van Helomaweg 14

7971 PX Havelte

tel: 0521 34 21 55

Vlinderparadijs@hotmail.com