website ontwerp website bouwen Start

Dode vlinders

Wanneer in een winkel een vlinder in een schilderij-lijstje wordt gekocht, is het zeker dat deze vlinder er om dood gemaakt is, opgezet, en in het lijstje gezet, om daarna te worden verkocht. Vlinderparadijs "Papiliorama" ondersteunt deze manier van het verhandelen van vlinders niet!


Echter, er zijn wel mensen die graag iets met dode vlinders willen doen. Dit kan bijvoorbeeld voor een grafboeket, voor een kunstwerk, voor een verzameling of een schoolproject. Hiervoor biedt Vlinderparadijs "Papiliorama" een goede mogelijkheid om toch aan dode vlinders te komen.Iedere dag sterven er vlinders in de tropische tuin. 95% van die vlinders vallen tussen de planten en worden aldaar opgegeten door kleine beestjes, of vallen door het vocht snel uit elkaar. De rest van de vlinders zijn veelal zo zwaar beschadigd (door het vliegen), dat ze nergens meer voor gebruikt kunnen worden. Een enkele keer vinden wij vlinders die nog relatief gaaf zijn, met maar weinig beschadigde vleugels. Deze vlinders verzamelen wij, laten we drogen in een natuurlijke houding (dus niet opgezet), en nadat ze droog zijn bieden wij ze voor een zachte prijs te koop aan. Zoveel te gaver de vlinder (minder beschadigd) zoveel te duurder.


Bij hoge uitzondering vinden we wel eens een vlinder die puntgaaf is. Meestal zijn ze dan al vroeg in hun leven in een spinnenweb gekomen, of hebben ze een ziekte gehad, waardoor ze vroegtijdig overlijden. Deze vlinders bewaren wij voor de verzamelaars.


Indien U een vlinder wenst voor een eigen doel, kunt U ze altijd kopen bij de balie van het Vlinderparadijs. Wij kunnen U dus garanderen dat deze vlinders geleefd hebben, op een natuurlijke manier gestorven zijn, en dus niet doodgemaakt zijn.


De prijzen van de vlinders variƫren van 2,50 euro tot 10,00 euro.

Terug

"Stilleven met vlinders" gefotografeerd door Hans Balsing. De 3 vlinders op de lege bladzijde van het open geslagen boek zijn echte vlinders.

Dit voorbeeld dient om een idee te krijgen wat er met dode vlinders gedaan kan worden, en hoe ze er uit kunnen zien.

Vlinderparadijs "Papiliorama"

Van Helomaweg 14

7971 PX Havelte

tel: 0521 34 21 55

Vlinderparadijs@hotmail.com

Volg ons op Twitter:

@Vlinderparadijs